Balážová s Pištejom podľahli vo štvrťfinále mixu Maďarom 0:3

24.06.2023 Celý región

Krakov 24. júna (TASR) - Slovenskí stolní tenisti Barbora Balážová a Ľubomír Pištej ukončili svoje pôsobenie v miešanej štvorhre na III. európskych hrách v Poľsku vo štvrťfinále. Nad ich sily bol maďarský pár Dóra Madarászová, Nándor Ecseki, ktorý zvíťazil 3:0 (7, 5, 8).

Slovenské duo tak nezopakovalo výsledok spred štyroch rokov z Minska, keď sa na EH prebojovalo v mixe medzi najlepšie kvarteto. Nepodarilo sa mu ani získať olympijskú miestenku, ktorá na podujatí pripadne iba víťazom turnaja.

"Samozrejme je to pre nás sklamanie, ale obaja Maďari hrali veľmi dobre. My sme mohli dokázať určite viac, ale oni nepokazili ani jednu loptičku – ani ťažkú, ani ľahkú a boli jednoducho lepší. Tým, že vôbec nekazili, nás naozaj prekvapili. Zaslúžene dominovali,“ zhodnotil duel Pištej pre olympic.sk.

Podľa Balážovej bol slovenský pár od začiatku pod veľkým tlakom: "My sme sa vôbec nevedeli ´dostať do svojich lôpt´. Chytali sme sa slamky. Oni hrali takticky fakt dobre. Prvé dva sety začali veľmi kvalitne a my sme sa pod vplyvom toho dostali do pasivity. A za stavu 0:2 už bolo ťažké vývoj zvrátiť. Podstata našej prehry tkvela v tom, že nám utekal servis. Ale boli reálne lepší. My sme tu chceli zabojovať o olympijskú miestenku, ale keď to nevyšlo, ďalej musíme trpezlivo zbierať body do rebríčka.“

Európske hry - stolný tenis

miešaná štvorhra - štvrťfinále:

Dóra Madarászová, Nándor Ecseki (Maď.) - Barbora BALÁŽOVÁ, Ľubomír PIŠTEJ (SR) 3:0 (7, 5, 8)
 

Vyberte región